O politici prikupljanja kolačića

U ovom odjeljku možete pronaći informacije o tome što su kolačići, kako ih koristimo i kako možete njima upravljati.

U bilo kojem trenutku možete promijeniti ili povući pristanak na korištenje kolačića

Što su kolačići ?

Kolačić je informacija (brojčano-slovčana datoteka) spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu ili mobilnom uređaju. U postavkama internet preglednika možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrisati spremljene kolačića automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Kako koristimo kolačiće ?

Kao i većina internet servisa, naša web stranica koristi kolačiće prve strane i kolačiće treće strane za nekoliko namjena. Kolačići prve strane su uglavnom nužni da bi web stranica pravilno funkcionirala i ne prikupljaju podatke koji bi mogli identificirati posjetitelja.

Kolačići treće strane na našoj stranici koriste se uglavnom kako bismo shvatili izvedbu stranice te kako je Vi koristite omogučujući Vam oglase koji su Vam od značaja i poboljšano korisničko iskustvo te veću brzinu interakcije kod idućeg posjeta našoj web stranici.

Koje vrste kolačića koristimo?

Nužne: Uvijek su aktivni – nužni za funkcioniranje internetske stranice i ne mogu se isključiti u našim sustavima. Uobičajeno se postavljaju kao odgovor na vaše radnje koje uključuju zahtjev za uslugama, kao što je postavljanje preferencija u odnosu na kolačiće, prijava ili ispunjavanje obrazaca. Svoj preglednik možete postaviti da blokira te kolačiće ili pošalje upozorenje o njima, ali u tom slučaju neki dijelovi stranice neće raditi. Ti kolačići ne pohranjuju nikakve informacije koje bi vas mogle identificirati.

Marketinški: Mogu se isključiti – omogućuju nam bilježenje posjeta i izvora prometa kako bismo mogli mjeriti i poboljšati učinkovitost svoje internetske stranice. Pomažu nam saznati koje su stranice najviše i najmanje popularne i vidjeti kako se posjetitelji kreću stranicom. Sve informacije koje ti kolačići prikupljaju akumuliraju se i stoga ostaju anonimni. Ako ne omogućite te kolačiće, nećemo znati kada ste posjetili našu stranicu i nećemo moći pratiti njezinu učinkovitost. Ne pohranjuju izravno osobne postavke, ali temelje se na jedinstvenoj identifikaciji vašeg preglednika i internetskog uređaja. Ako ne omogućite te kolačiće, susrest ćete se s manje ciljanim oglašavanjem.

Funkcionalni: Ovi kolačići omogućuju nam poboljšanje upotrebljivosti i učinkovitosti web stranica te pružanje različitih značajki. Na primjer, funkcionalni kolačići mogu pohraniti postavke jezika.

Kako mogu upravljati postavkama kolačića?

Ako odlučite promijeniti postavke kroz sesiju pregledavanja ove web stranice, možete kliknuti na karticu “Privacy & Cookie Policy” na zaslonu te zatim na “Postavke kolačića”.
Time će se otvoriti prozor za promjenu postavki kolačići gdje ih možete uključiti ili isključiti.

Svaki internet preglednik omogućuju različite načine blokiranja i brisanja kolačića.
Provjerite korisnički priručnik Vašeg internet preglednika za više informacija.

Više informacija o upravljanju i brisanju kolačića potražite na:
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/